Pirmieji arbatinukai atsirado Kinijoje, galbūt kilę iš vyno ąsočių. Senieji arbatinukai buvo maži, skirti vienam žmogui, ir pagal senus papročius arbata buvo geriama tiesiai iš arbatinuko kakliuko. XVII a. arbata pradėjo plisti iš Kinijos į Europą, kartu su ja importuojami ir arbatinukai. Šiandien manoma, kad geriausia arbatai užplikyti naudoti porcelianinius arba fajansinius indus, nes metaliniai neleidžia pasiekti geriausio skonio. Porcelianiniame inde arbata greičiau įkaista, o specialistai teigia, kad kuo aukščiau arbatinuko nosis, tuo skanesnė arbata. Rytuose tikima, kad dovanojant arbatinuką, kartu dovanojama ir laimė, nes arbata simbolizuoja stebuklingą laiką, kai pildosi svajonės. Arbatos gėrimo ritualai yra ne tik kasdienė praktika, bet ir svarbi kultūrinė tradicija, sujungianti žmones ir suteikianti ramybės.
Laikas su arbata
21
Rgs